A vörösborban sült libacomb és a narancsos-mézes sárgarépával tálalt libamell édeskés, gazdag ízvilágot kínál, míg az egyszerű sült libacomb és a ludaskása a tradicionális ízek kedvelőinek nyújt igazi élményt. Az almás-mézes párolt káposztával készült sült libacomb és a lencsés-zöldséges libacomb kreatív kiegészítőkkel párosítva mindenkit levesz a lábáról. Válassz ezekből a receptekből, és tedd igazán különlegessé a Márton-napi ünnepi asztalt!
1. Almás-mézes párolt káposztával sült libacomb recept
Hozzávalók:
- 2 libacomb
- 1 hagyma
- 1 tk morzsolt majoránna
- Só, bors ízlés szerint
- 1,5 dl fehérbor
Párolt Káposzta:
- 1/2 fej lila káposzta
- 1 nagyobb alma
- Diónyi friss gyömbér
- 1 ek. méz
- 1-2 ek balzsamecet
- Kevés olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Lencsés-zöldséges libacomb recept
Hozzávalók:
- 4 libacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 0,5 dl fehérbor
- szárított kakukkfű
- 1 közepes fej zeller
- 2 sárgarépa
- 40 dkg lencse előző este beáztatva
- 1 közepes póréhagyma
- 1 ek fehérborecet
- 2 dl fehérbor
- 2 ek mustár
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors ízlés szerint
- zsiradék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Vörösborban sült libacomb recept
Hozzávalók:
- 2 libacomb (adhatunk még hozzá mellet is)
- 3 dl vörösbor
- 1 nagyobb narancs
- 2 nagy ág friss rozmaring
- 1 teáskanál tört szegfűbors
- 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
- só, bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Egyszerű sült libacomb recept
Hozzávalók:
- libacomb
- só, bors
- (liba)zsír
- 8-10 gerezd fokhagyma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Sült libacomb párolt lilakáposztával, burgonyapürével recept
Hozzávalók:
- 4 libacomb
- őrölt majoránna
- só
- bors
- 6-8 gerezd fokhagyma
- zsír
A lilakáposztához:
- 1,5 kg lilakáposzta
- 4 evőkanál cukor
- őrölt kömény
- só
- 1-2 evőkanál ecet
- olaj
Krumplipüréhez:
- 1,5 krumpli
- 4-5 dl tej
- 8 dkg margarin
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Libamell sajtos krumplipürével és narancsos-mézes sárgarépával recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a libamellhez:
- 2 db libamellfilé
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 1 ek libazsír
Hozzávalók az alapléhez:
- a filézés után visszamaradt mellcsont
- 2 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5-6 db szemes bors
- 1 db babérlevél
Sajtos krumplipüré hozzávalói:
- 4-5 db krumpli (pl. sárga krumpli)
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- só (ízlés szerint)
- egy kevés meleg tej
Narancsos-mézes sárgarépa hozzávalói:
- 4-5 db nagy sárgarépa
- 1 db narancs
- 3-4 ek méz
- 2 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Ludaskása recept
Hozzávalók:
- Személyenként 1-1 libacomb
- só
- törött bors
- 2 marék friss, vagy mirelit zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 3-4 csirkemáj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Libacomb sültkrumplival és narancsos-mézes sütőtökkel recept
Hozzávalók:
- 2 libacomb
- 2-3 dl libazsír
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 db borókabogyó
- 2 db babérlevél
- 2 tk só
- őrölt fehér bors
- 1 tk ételízesítő
- 1 mk pirospaprika
- 2 tk köménymag
- 1,5 dl fehérbor
Sültkrumpli hozzávalói:
- 6-8 db sütnivaló krumpli
- 1 mk szerecsendió
- 1 mk kakukkfű
- 1 mk majoranna
- 2 tk só
- a combok sütésénél visszamaradt zsír
Narancsos-mézes sütőtök hozzávalói:
- 50 dkg kisebb kockákra vágott sütőtök
- 2 dl narancslé (100 %-os)
- 1/2 narancs reszelt héja
- 1 darabka fahéj
- 4 db szegfűszeg
- 1 db csillagánizs
- 3-4 ek méz