1. Kelbimbó hagymával, baconnel és tükörtojással
Hozzávalók:
- 20 dkg kelbimbó
- 1 nagy fej lilahagyma
- 10 dkg bacon
- 2 tojás
- só
- őrölt színes bors
- 1 dl víz
- 1/2 citrom leve
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Brokkolis csirkemell
Hozzávalók:
- 2 nagy szelet csirkemell filé
- 6-7 darab brokkolirózsa
- fűszerek: só, bors, szerecsendió ízlés szerint, 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 ek tönkölyliszt
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- 6-8 dkg reszelt trappista sajt
- 2 szelet paradicsom
- csipetnyi szódabikarbóna
- petrezselyemzöld a tálaláshoz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Fehércsokis, kivis panna cotta
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 2 teáskanál zselatinpor
- 1 evőkanál porcukor
- 5 dkg fehércsokoládé
- 6 db kivi
- 1 teáskanál zselatinpor
- 1 evőkanál porcukor
- 1/2 citrom leve
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Batáta krémleves fodroskel chipsszel
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 50 dkg fehér húsú édesburgonya
- 2 db fodroskel levél
- 10 db pirított kesudió
- 1,5 l zöldség alaplé
- 1 ek kókuszzsír
- 1 kk reszelt gyömbér
- ízlés szerint só, római kömény, kurkuma, csombor
- 1/2 lime leve
- 4 fodroskel levél
- 2 ek olaj
- pici só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Zöld chilis, kukoricás pulykamell
Hozzávalók:
- 700 g pulykamell filé
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 citrom leve
- 250 g natúr vajkrém
- 1/2 doboz morzsolt kukorica
- 3 evőkanál sűrű tejföl
- 100 g reszelt sajt
- 2 szál újhagyma
- 2 db savanyított chili paprika vagy pepperoni paprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Baconos-sajtos sült kelbimbó
Hozzávalók:
- 450 g kelbimbó (fagyasztott)
- 6-8 szelet bacon
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 dl húsleves alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Ananászos rizssaláta
Hozzávalók:
- 1 csomag rizs (előfőzött )
- 2 dl tejföl
- 2-3 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 doboz ananász
- mazsola
- csipet só
- pici édesítőszer
- 1 mk kurkuma
- őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Brokkoli krémleves
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 30 dkg mirelit brokkoli
- 1 liter húsleves alaplé
- 2 burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dkg vaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Narancsos sertés
Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
- egy narancs leve és reszelt héja
- só
- fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- lestyán
- 1,5 dl olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Mustáros, chilis karajszeletek csípős zöldségraguval
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 2 evőkanál mustár
- 1 teáskanál chili pehely vagy 1 db chili paprika apróra vágva
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál durvára őrölt bors
- 1 dl olaj
- 1 db sárgarépa
- 2 db zöld hegyes erős vagy 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 fej lila hagyma
- 1-1,5 dl chili szósz