Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos rizssaláta recept

Ananászos rizssaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag rizs (előfőzött )
    • 2 dl tejföl
    • 2-3 ek majonéz
    • 1 tk mustár
    • 1 doboz ananász
    • mazsola
    • csipet só
    • pici édesítőszer
    • 1 mk kurkuma
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A rizst a dobozon lévő leírás szerint főzzük meg, majd hideg vízzel alaposan öblítsük le, és csepegtessük le.

    A darabolt ananászkonzervet öntsük bele egy szűrűbe, majd csepegtessük le.

    A tejfölt keverjük simára a majonézzel, a mustárral, csipet sóval, az őrölt fehér borssal, a kurkumával, és ízlés szerint édesítőszerrel.

    Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett ananászt, a rizst, a mazsolát, majd öntsük rá az ízesített tejfölt. Ezután keverjük alaposan össze, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét pörkölt mandulaforgáccsal, majd úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá