Ananászos rizssaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ananászos rizssaláta

Hozzávalók:

  • 1 csomag rizs (előfőzött )
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 doboz ananász
  • mazsola
  • csipet só
  • pici édesítőszer
  • 1 mk kurkuma
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

A rizst a dobozon lévő leírás szerint főzzük meg, majd hideg vízzel alaposan öblítsük le, és csepegtessük le.

A darabolt ananászkonzervet öntsük bele egy szűrűbe, majd csepegtessük le.

A tejfölt keverjük simára a majonézzel, a mustárral, csipet sóval, az őrölt fehér borssal, a kurkumával, és ízlés szerint édesítőszerrel.

Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett ananászt, a rizst, a mazsolát, majd öntsük rá az ízesített tejfölt. Ezután keverjük alaposan össze, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét pörkölt mandulaforgáccsal, majd úgy kínáljuk.