Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 tejfölös leves, amit mindenképp ki kell próbálnod

Dátum: 2023-03-20 / Írta: Budai István / Látták: /

Isteni finom levesek, amiket ki kell próbálnod!




  • 1 . Tejfölös lencseleves

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg lencse
    2. kb 50 dkg főtt, füstölt sertéscomb
    3. kevés zsír
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 4–5 gerezd fokhagyma
    6. 2 szál sárgarépa
    7. 2 szál petrezselyemgyökér
    8. őrölt fekete bors
    9. 4–5 babérlevél
    10. citromlé
    11. 2 evőkanál liszt
    12. 3–4 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tejfölös vargányás leves

    Hozzávalók:

    1. 5 dkg szárított vargánya gomba
    2. 2 szál sárgarépa
    3. 1 szál fehérrépa
    4. 50 dkg burgonya
    5. 1 közepes fej vöröshagyma
    6. 1 tk házi paprikakrém
    7. 1 tk házi ételízesítő
    8. 3-4 evőkanál étolaj
    9. 1 teáskanál pirospaprika
    10. só ízlés szerint
    11. őrölt bors ízlés szerint
    12. 2 db babérlevél
    13. 1 csokor petrezselyemzöld
    14. 2 dl tejföl
    15. 1 csapott evőkanál liszt
    16. 1 tk ecet

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Tejfölös kelkáposzta leves

    Hozzávalók:

    1. 1 fej kelkáposzta
    2. 1/2 kg krumpli
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 1 kisebb fej vöröshagyma
    5. 1 paradicsom
    6. 1 sárga paprika
    7. 1 tk só
    8. 1 mk köménymag
    9. 1 mk őrölt bors
    10. 1 ek házi levesízesítő
    11. 2-3 ek liszt
    12. 1 ek pirospaprika
    13. 2 pár virsli
    14. 330 g tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Tejfölös-virslis krumplileves

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg krumpli
    2. 2-3 sárgarépa
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. 2 db babérlevél
    6. 2 tk ételízesítő
    7. só (ízlés szerint)
    8. 2 dl tejföl
    9. 2 ek liszt
    10. 3 ek olaj
    11. 2 tk pirospaprika
    12. 4 db virsli
    13. 1,5 l víz

    A recept ide kattintva folyatódik! »»»

    5.  Zöldborsós-tejfölös marhahúsgombóc leves

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg darált marhahús
    2. 3 ek zsemlemorzsa
    3. 1 tojás
    4. 1 csapott kiskanál só
    5. őrölt fekete bors ízlés szerint
    6. 1 db vöröshagyma
    7. 4 ek olaj
    8. 2 db petrezselyem gyökér
    9. 3 db sárgarépa
    10. 1 ek liszt
    11. 1 tk fűszerpaprika
    12. 10 dkg zöldborsó (idényben friss)
    13. egy kis csokor apróra vágott petrezselyem
    14. 2 dl tejföl
    15. 1 l húsalaplé

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Tejfölös zöldbableves virsli karikákkal

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
    2. 1 csapott kk só
    3. 1 csipet őrölt bors
    4. 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    5. 2 púpos ek liszt
    6. 2 ek olaj
    7. 1 púpos kk őrölt pirospaprika
    8. 2 dl tejföl
    9. 4 szál füstölt pulyka virsli
    10. 1,7 liter víz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Egyszerű tejfölös zöldbableves

    Hozzávalók:

    • 1 kg zöldbab
    • 1 leveskocka
    • 1 tk só
    • 2 ek liszt
    • 3 ek olaj
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 3 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Tejfölös karalábé leves

    Hozzávalók:

    1. 2 db karalábé
    2. 2 szál sárgarépa
    3. 1 szál gyökér /fehér répa/
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 2 szál petrezselyem zöld
    6. 1 szál zeller zöld
    7. 1 kis pohár tejföl
    8. 2 ek finom liszt
    9. 5 dkg leves betét /eperlevél,betű tészta,kis kocka/
    10. 5 dkg vaj
    11. őrölt fehér bors
    12. ételízesítő
    13. 1 tk pirospaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá