Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal recept

Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
    • 1 csapott kk só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 2 púpos ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1 púpos kk őrölt pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 4 szál füstölt pulyka virsli
    • 1,7 liter víz

    Elkészítése:

    A zöldbabot egy közepes fazékban felengedjük vízzel, és közepes lángon, lefedve puhára főzzük.
    Közben ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).

    A virslit felkarikázzuk, és ha puha a bab, a levesbe rakjuk. Közben elkészítjük a rántást.

    A lisztet az olajjal simára keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
    A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölt fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.

    Pár evőkanál forró levessel felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe engedjük.

    Ha már besűrűsödött a leves, elzárjuk, és melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Nagy kedvenc a tejfölös zöldbableves, de most egy hajszálnyit változtattam a megszokott receptúrán. Karikáztam bele pár szál füstölt virslit, ami igazán kellemes füstös ízt adott neki. Roppant egyszerű fogás, rohanó hétköznapokon 1 óra alatt az asztalra varázsolható.

    A tejfölös zöldbableves virslikarikákkal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 42 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá