Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
- 1 csapott kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2 púpos ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 púpos kk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 4 szál füstölt pulyka virsli
- 1,7 liter víz
Elkészítése:
A zöldbabot egy közepes fazékban felengedjük vízzel, és közepes lángon, lefedve puhára főzzük.
Közben ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
A virslit felkarikázzuk, és ha puha a bab, a levesbe rakjuk. Közben elkészítjük a rántást.
A lisztet az olajjal simára keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölt fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Pár evőkanál forró levessel felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe engedjük.
Ha már besűrűsödött a leves, elzárjuk, és melegen kínáljuk.
Tipp:
Nagy kedvenc a tejfölös zöldbableves, de most egy hajszálnyit változtattam a megszokott receptúrán. Karikáztam bele pár szál füstölt virslit, ami igazán kellemes füstös ízt adott neki. Roppant egyszerű fogás, rohanó hétköznapokon 1 óra alatt az asztalra varázsolható.
A tejfölös zöldbableves virslikarikákkal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 3 g