Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldbabot egy közepes fazékban felengedjük vízzel, és közepes lángon, lefedve puhára főzzük.
Közben ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
A virslit felkarikázzuk, és ha puha a bab, a levesbe rakjuk. Közben elkészítjük a rántást.
A lisztet az olajjal simára keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölt fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Pár evőkanál forró levessel felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe engedjük.
Ha már besűrűsödött a leves, elzárjuk, és melegen kínáljuk.
Nagy kedvenc a tejfölös zöldbableves, de most egy hajszálnyit változtattam a megszokott receptúrán. Karikáztam bele pár szál füstölt virslit, ami igazán kellemes füstös ízt adott neki. Roppant egyszerű fogás, rohanó hétköznapokon 1 óra alatt az asztalra varázsolható.