Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
  • 1 csapott kk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 púpos kk őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 4 szál füstölt pulyka virsli
  • 1,7 liter víz

Elkészítése:

A zöldbabot egy közepes fazékban felengedjük vízzel, és közepes lángon, lefedve puhára főzzük.
Közben ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).

A virslit felkarikázzuk, és ha puha a bab, a levesbe rakjuk. Közben elkészítjük a rántást.

A lisztet az olajjal simára keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölt fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.

Pár evőkanál forró levessel felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe engedjük.

Ha már besűrűsödött a leves, elzárjuk, és melegen kínáljuk.

Tipp:

Nagy kedvenc a tejfölös zöldbableves, de most egy hajszálnyit változtattam a megszokott receptúrán. Karikáztam bele pár szál füstölt virslit, ami igazán kellemes füstös ízt adott neki. Roppant egyszerű fogás, rohanó hétköznapokon 1 óra alatt az asztalra varázsolható.