Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű tejfölös zöldbableves recept

Egyszerű tejfölös zöldbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zöldbab
    • 1 leveskocka
    • 1 tk só
    • 2 ek liszt
    • 3 ek olaj
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 3 dl tejföl

    Elkészítése:

    A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk a leveskockát.

    Amikor már puha a bab, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg leves levéből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és folyamatosan kavargatva beleengedjük.

    Hagyjuk felforrni.

    Tipp:

    Nagyon egyszerűen és hamar elkészíthető. A tejföltől igazán krémes, a hidegben is melengető leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá