Egyszerű tejfölös zöldbableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 1 leveskocka
  • 1 tk só
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 dl tejföl

Elkészítése:

A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk a leveskockát.

Amikor már puha a bab, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg leves levéből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és folyamatosan kavargatva beleengedjük.

Hagyjuk felforrni.

Tipp:

Nagyon egyszerűen és hamar elkészíthető. A tejföltől igazán krémes, a hidegben is melengető leves.