Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz

Dátum: 2025-08-19 / Írta: Budai István / Látták: /

A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és igazi otthoni ízekkel. Ezek a klasszikus vendégváró sütemények pont ilyenek: diós, lekváros, krémes és omlós finomságok. Akár ünnepre, akár egy hétvégi családi összejövetelre készítjük, biztos, hogy mindenki örül neki. A sütik egyszerűek, de mégis mutatósak, így mindig nagy sikert aratnak. Válogass a receptek közül, és idézd fel a régi, jól ismert ízeket!

  • 1. Vendégváró szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • tojás sárgája
    • 1 ek víz
    • 2 ek rum
    • 1/2 cs sütőpor
    • 5 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 6 db reszelt alma
    • 20 dkg darált dió
    • 2 ek kakaópor
    • tojás fehérje
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2-3 ek zsemlemorzsa

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Diós-krémes szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 25 dkg porcukor
    • tojás
    • 1 citrom héja és leve
    • 20 dkg liszt
    • 4 evőkanál forró víz
    • 1 csomag sütőpor

    Lapok lekenéséhez:

    • kb fél üveg nutella

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 1/2 fiola rumaroma

    Díszítéshez:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Omlós szalalkális krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 7 dkg margarin
    • 10 g szalalkáli
    • 2 ek porcukor
    • annyi tej, hogy a tészta összeálljon

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Kétszínű sütemény recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 12 dkg cukor
    • 1 kk szalalkáli
    • tojás sárgája
    • 150 g tejföl

    Kakaós rész:

    • 2 ek kakaópor

    Továbbá:

    • 1 db 20×30 cm-es tepsi, vajjal kikenve

    Töltelék:

    • 15 dkg baracklekvár
    • 15 dkg darált dió

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Citromos-szilvalekváros süti recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 65 dkg liszt
    • tojás
    • 2,5 dkg élesztő
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 1/2 cs sütőpor
    • pici só

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg liszt
    • 35 dkg teavaj
    • 400 g szilvalekvár
    • 1/2 citrom leve és 1 citrom reszelt héja (ha valaki savanykásabban szereti tehet bele akár 2 citromnak a levét is)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Mákos, krémes kocka recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 7 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 evőkanál méz
    • tojás sárgája
    • 4 evőkanál tejföl
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 5 dkg mák (nem kell darálni)

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 1 evőkanál liszt
    • 20 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg pörkölt, darabolt mogyoró

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Francia kocka recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Lap:

    • tojás
    • 12 dkg finomliszt
    • 3 ek kakaópor
    • 12 dkg porcukor
    • 1 ek olaj
    • 1 ek rum
    • 1 ek víz
    • 4 g sütőpor
    • pici só

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 ek cukor
    • 6 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Rumos-vaníliás szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 2 evőkanál holland kakaópor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • tojás
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál rum

    Krémj:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 7 dl tej

    Máz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg porcukor
    • ízlés szerint rum

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Karamellás szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Sárga lapok:

    • tojás
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Kakaós lapok:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 14 dkg liszt
    • 6 dkg kakaópor
    • 2 ek olaj
    • 2 ek víz
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 5-6 ek cukor
    • 25 dkg teavaj
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 50 dkg cukor
    • 2 dl víz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Non plus ultra recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • tojás sárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Hab:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 28 dkg porcukor

    Töltéshez:

    • lekvár

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá