1. Vendégváró szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- tojás sárgája
- 1 ek víz
- 2 ek rum
- 1/2 cs sütőpor
- 5 dkg porcukor
Töltelék:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg porcukor
- 6 db reszelt alma
- 20 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- tojás fehérje
- 1/2 cs sütőpor
- 2-3 ek zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Diós-krémes szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Piskótához:
- 25 dkg porcukor
- tojás
- 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 evőkanál forró víz
- 1 csomag sütőpor
Lapok lekenéséhez:
- kb fél üveg nutella
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1/2 fiola rumaroma
Díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Omlós szalalkális krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 10 g szalalkáli
- 2 ek porcukor
- annyi tej, hogy a tészta összeálljon
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Kétszínű sütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 kk szalalkáli
- tojás sárgája
- 150 g tejföl
Kakaós rész:
- 2 ek kakaópor
Továbbá:
- 1 db 20×30 cm-es tepsi, vajjal kikenve
Töltelék:
- 15 dkg baracklekvár
- 15 dkg darált dió
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Citromos-szilvalekváros süti recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 65 dkg liszt
- tojás
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1/2 cs sütőpor
- pici só
Krém:
- 3 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg liszt
- 35 dkg teavaj
- 400 g szilvalekvár
- 1/2 citrom leve és 1 citrom reszelt héja (ha valaki savanykásabban szereti tehet bele akár 2 citromnak a levét is)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Mákos, krémes kocka recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- tojás sárgája
- 4 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg mák (nem kell darálni)
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg pörkölt, darabolt mogyoró
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Francia kocka recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Lap:
- tojás
- 12 dkg finomliszt
- 3 ek kakaópor
- 12 dkg porcukor
- 1 ek olaj
- 1 ek rum
- 1 ek víz
- 4 g sütőpor
- pici só
Krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 6 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Rumos-vaníliás szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
Krémj:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 7 dl tej
Máz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 25 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Karamellás szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Sárga lapok:
- tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Kakaós lapok:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 14 dkg liszt
- 6 dkg kakaópor
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5-6 ek cukor
- 25 dkg teavaj
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 50 dkg cukor
- 2 dl víz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Non plus ultra recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
Hab:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 28 dkg porcukor
Töltéshez:
- lekvár