Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-vaníliás szelet recept

Rumos-vaníliás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 2 evőkanál holland kakaópor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál rum

    Krémj:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 7 dl tej

    Máz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg porcukor
    • ízlés szerint rum

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. A cipókból három 32*34cm-es lapot nyújtunk és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.

    A pudingporokat vaníliás cukros tejben megfőzzük, a margarinból és a porcukorból krémet keverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A krémet kettévesszük és az egyik felébe rumot teszünk.

    Az alsó lapot a vaníliás krémmel kenjük meg, a másodikat pedig a rumos krémmel. A tetejére rumos cukormázat készítünk.

    A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverjük, majd a felső lapra késsel rákenjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá