Rumos-vaníliás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum

Krémj:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 7 dl tej

Máz:

  • 1 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • ízlés szerint rum

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. A cipókból három 32*34cm-es lapot nyújtunk és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.

A pudingporokat vaníliás cukros tejben megfőzzük, a margarinból és a porcukorból krémet keverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A krémet kettévesszük és az egyik felébe rumot teszünk.

Az alsó lapot a vaníliás krémmel kenjük meg, a másodikat pedig a rumos krémmel. A tetejére rumos cukormázat készítünk.

A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverjük, majd a felső lapra késsel rákenjük.