Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Non plus ultra recept

Non plus ultra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Hab:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 28 dkg porcukor

    Töltéshez:

    • lekvár

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a vajat, tojás sárgákat és a vaníliás cukrot. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd pálinkás pohárral kiszaggatjuk.

    A tojás fehérjéket a porcukorral keményre felverjük. Habzsákba, vagy nylon zacskóba töltjük, melynek a csücskét levágjuk.

    A tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd a habot eloszlatjuk a tetejükön.

    160 fokra előmelegített sütőben kiszárítjuk. Akkor jó, ha a hab körül kis buborékok keletkeznek, “izzad” a hab.

    Ha kihűltek akkor lekvárral ragasztunk össze 2-2 tésztát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá