Non plus ultra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Non plus ultra

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hab:

  • 3 tojás fehérje
  • 28 dkg porcukor

Töltéshez:

  • lekvár

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a vajat, tojás sárgákat és a vaníliás cukrot. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd pálinkás pohárral kiszaggatjuk.

A tojás fehérjéket a porcukorral keményre felverjük. Habzsákba, vagy nylon zacskóba töltjük, melynek a csücskét levágjuk.

A tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd a habot eloszlatjuk a tetejükön.

160 fokra előmelegített sütőben kiszárítjuk. Akkor jó, ha a hab körül kis buborékok keletkeznek, “izzad” a hab.

Ha kihűltek akkor lekvárral ragasztunk össze 2-2 tésztát.