Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Non plus ultra recept

Non plus ultra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 28 dkg finomliszt
    • 28 dkg margarin
    • 2 evőkanál porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Hab:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • ízlés szerint citromlé

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókkal elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját. Jól kidolgozzuk, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

    A tojások fehérjét felverjük habnak, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot és végül a citrom levét. Amikor már kemény habot kapunk, habzsákba töltjük.

    A hűtőből kivesszük a tésztát, kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.

    Fogjuk a habbal megtöltött habzsákot és a korongok tetejére halmokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben készre sütjük.

    Amikor megsült a tésztánk és kihűlt két-két korongot lekvárral összeragasztunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá