Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-krémes szelet recept

Diós-krémes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 25 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom héja és leve
    • 20 dkg liszt
    • 4 evőkanál forró víz
    • 1 csomag sütőpor

    Lapok lekenéséhez:

    • kb fél üveg nutella

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 1/2 fiola rumaroma

    Díszítéshez:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A pudingporokat elkeverjük a tejjel csomómentesre, hozzáadjuk a cukrot és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a diót, majd kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és az aromát, majd kézi habverővel alaposan kihabosítjuk.

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd hozzádolgozzuk a sárgákat, a vizet, végül a sütőporos lisztet forgatjuk bele óvatosan. Egy 29*34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A kihűlt lapot hosszában ketté vágjuk. Az egyik lapot megkenjük nutellával, majd rásimítjuk a krém 2/3-ad részét, a másik lapot is megkenjük nutellával és a nutellás részével a krémre borítjuk. A maradék krémet rákenjük a sütemény tetejére. Olvasztott csokival csorgatjuk le a tetejét.

    Ízlés szerint szeleteljük és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá