Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Sárga lapok:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Kakaós lapok:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 14 dkg liszt
    • 6 dkg kakaópor
    • 2 ek olaj
    • 2 ek víz
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 5-6 ek cukor
    • 25 dkg teavaj
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 50 dkg cukor
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A piskótához 5 tojást ketté választunk. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, majd a sütőporos lisztet hozzáadjuk és elkeverjük. A fehérjét csipet sóval felverjük keményre, majd a sárgás masszához adjuk, óvatosan, hogy a habot ne törjük össze. Egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A maradék alapanyagokból elkészítjük a másik sárga lapot és a két kakaós lapot, amihez értelemszerűen kakaóport, lisztet, olajat és vizet adunk, amikor a sárgákat keverjük ki a cukorral. Ezeket is egy 35*40 cm-es tepsiben sütjük.

    Egy nagy lábasban elkezdjük a cukrot olvasztani, majd karamellizálni. Amikor már szép színe van hozzáadunk 2 dl vizet. takarék lángon forraljuk. Akkor jó a karamell, amikor egy kicsit hűl és, ha fakanaállal belenyúlunk és egy kissé nyúlós lesz. Nem jó, ha nagyon híg, mert akkor a krém folyni fog.

    A pudingporokat felfőzzük a tejben 5-6 ek cukorral, majd kihűtjük. A margarinokat a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd felváltva adagoljuk bele a pudingos krémet és a karamellt. Jó alaposan összedolgozzuk az egészet.

    Alulra kerül egy kakaós lap, erre a krém fele, sárga lap, melyet megkenünk baracklekvárral, újabb sárga lap és a karamellás krém fele, majd a kakaós lappal fedjük be.

    Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat a tetejére (étcsoki és olaj keveréke), majd a tetejét bevonjuk a mázzal és ha megdermedt szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá