1. Somogyi galuska
Hozzávalók:
- 10-15 dkg füstölt szalonna
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 30 dkg tejföl
- 3 dl víz
- só, bors, majoránna ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Tejfölös erdei gombapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg erdei gomba (nekem fenyőtinóru)
- 1 fej vöröshagyma
- 330 g tejföl
- 3 ek zsír
- 1 kk kakukkfű
- 2 kk pirospaprika
- ízlés szerint bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Morzsás nudli
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagy csipet só
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 ek olaj a főzővízbe
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Káposztás sztrapacska
Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 4-5 ek olaj
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Hagymás-gombás csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- majoránna
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek liszt
- 1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Tarhonyás-virslis paprikás krumpli
Hozzávalók:
- egy fej vöröshagyma
- 2 tk pirospaprika
- 6-7 db közepes burgonya
- 10 dkg tarhonya
- fejenként egy pár virsli
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Kolbászos-tojásos lepény
Hozzávalók:
- 35 dkg kenyérliszt
- 1/2 cs instant élesztő
- 1 ek tejföl
- 1 tk kacsazsír vagy 1 ek olaj
- csipet só
- langyos víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Lebbencsleves
Hozzávalók:
- 25 dkg lebbencstészta
- 40 dkg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só, őrölt bors, esetleg kevés csípős paprika
- friss, vagy szárított petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Frankfurti leves
Hozzávalók:
- 1/2 kg kelkáposzta
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg frankfurti virsli (fele lehet sajtos)
- 1 szem burgonya
- só
- bors
- szárított petrezselyem
- snidling
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 1,5 kg burgonya
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- szárnyas fűszer
- 1 ek durvára őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 db chili paprika
- 5 cl olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
11. Gombás, paradicsomos tészta
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek olasz fűszervekevék
- só, bors ízlés szerint
- 25 dkg gomba apróra vágva
- 25 dkg spagetti
- 0,5 l zöldségleves alaplé
- 1 konzerv hámozott és darabolt paradicsom
- 50 dkg paradicsompüré
- sajt ízlés szerint
- kevés zsiradék
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
12. Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 2 tojás
- 2 csipet só
- 400 ml víz