Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Morzsás nudli recept

Morzsás nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Nudlihoz:

    • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
    • 1 nagy csipet só
    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek olaj a főzővízbe

    Morzsához:

    • 1 csésze zsemlemorzsa (csésze=2,5 dl)
    • 0,5 csésze olaj
    • porcukor ízlés szerint
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.

    Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük.

    Ha már kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassan adagolva a lisztet, közben kézzel nem túl kemény és nem túl lágy tésztává dolgozzuk. Előfordulhat, hogy a krumplinak nagyobb a nedvességtartalma és még szükséges 1-2 teáskanálnyi liszt.

    Egy fazékban vizet forralunk 2 evőkanálnyi olajjal, hogy majd a nudlik ne ragadjanak össze.

    Lisztezett felületen kisujjnyi vastag rudakat sodrunk, amiket egy éles késsel kb. 3 cm hosszúságúra darabolunk. A felület és a tenyerünk között még sodrunk rajta egyet, így szép formásak lesznek.

    Gyöngyöző vízbe rakjuk, ahol, ha már feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük és a vízből kiemelve lecsöpögtetjük.

    Egy tálkában az olajon világosra pirítjuk a morzsát és beleforgatjuk a lecsöpögött nudlikat.

    Ízlés szerint porcukorral, vaníliás cukorral meghintve és házi sárgabaracklekvárral kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá