Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 leves, amikből mindenki repetázni szeretne!

Dátum: 2024-08-06 / Írta: Budai István / Látták: /

A levesek a magyar konyha elengedhetetlen részei, és kiadós, ízletes fogások, amelyek mindig jól esnek. Összegyűjtöttünk 12 olyan levest, amelyekből mindenki repetázni szeretne! Ezek a receptek változatosak és könnyen elkészíthetők, így bármilyen alkalomra tökéletes választások lehetnek.




  • 1. Tavaszi zöldségleves recept

    A tavaszi zöldségleves friss zöldségekből készül, amely tökéletes választás a szezon első friss terméseiből. Könnyed, mégis laktató, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek feltöltenek energiával. Ez a leves gyorsan elkészíthető, így bármikor élvezheted a tavasz ízeit.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 csomó sárgarépa
    2. 1 csomó fehérrépa
    3. 1 vöröshagyma
    4. 1 ek olaj
    5. 1 csésze (2dl) zöldborsó
    6. bors
    7. 1 kk őrölt paprika
    8. lestyánlevél
    9. 1 csokor petrezselyemzöld
    10. 0,5 db sárga paprika
    11. 2-3 koktélparadicsom

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tárkonyos csirkeraguleves recept

    A tárkonyos csirkeraguleves gazdag és aromás fogás, amely a tárkony különleges ízével varázsolja el az étkezést. A csirkehús és a zöldségek harmonikus kombinációja mellett a tejszín teszi igazán krémessé. Ez a leves tökéletes egy hideg napra, amikor valami melengetőre vágyunk.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemell filé
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. olaj
    4. 3-4 zöldség
    5. 3-4 sárgarépa
    6. 1 kis konzerv gomba
    7. 1 doboz zöldborsó
    8. 2 kk tárkony
    9. 4 db babérlevél
    10. só, bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Gombaraguleves daragaluskával recept

    A gombaragu leves daragaluskával egy különleges és laktató étel, amely a gomba gazdag ízvilágával és a daragaluska könnyedségével hódít. Ideális választás azoknak, akik szeretik a gombát, és valami tartalmasra vágynak. Az elkészítése egyszerű, de az ízek összhangja garantáltan elvarázsol mindenkit.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemellfilé
    2. 10 dkg csiperke gomba
    3. 4-5  szelet szárított vargánya
    4. 1 zöldhagyma
    5. 40 dkg vegyes zöldség
      (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó,  bármi)
    6. petrezselyemzöld
    7. lestyánlevél
    8. 1 paradicsom
    9. 0,5 paprika
    10. bors
    11. 1 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Zöldségleves házi reszelt tésztával recept

    A zöldségleves házi reszelt tésztával egy klasszikus fogás, amely a friss zöldségek és a házi készítésű tészta tökéletes kombinációját nyújtja. Ez a leves könnyed és tápláló, tele van rostokkal és vitaminokkal. Az otthon készített reszelt tészta különleges élményt ad a hagyományos zöldséglevesnek.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 4 szál sárgarépa
    2. 3 szál petrezselyem
    3. 1 közepes fej karalábé
    4. 5 szem krumpli
    5. 1 csésze (2,5 dl) zöldborsó
    6. 15 dkg kelbimbó
    7. 20 dkg karfiol
    8. 1 közepes fej vöröshagyma
    9. 3 ek olaj
    10. 1 tk őrölt pirospaprika
    11. 1 tk só
    12. 1 nagy csipet bors
    13. 2 tk házi darált paprika
    14. 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    15. 2,5 liter víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Bakonyi tarhonyaleves recept

    A bakonyi tarhonyaleves gazdag és ízletes egytálétel, amely tarhonyával és finom fűszerekkel készül. A tarhonya adja a leves laktató jellegét, míg a zöldségek és a hús biztosítják az ízek harmóniáját. Ez a leves különösen jó választás egy kiadós ebédre vagy vacsorára.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 fej vöröshagyma
    2. 1 kanál zsír vagy 2-3 kanál olaj
    3. 1 csésze házi tarhonya / nem úttörőgombóc!! /
    4. 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
    5. 2 szem burgonya
    6. 1 szál Gyulai kolbász
    7. 1 csokor petrezselyem
    8. 200 ml tejföl
    9. ízlés szerint só
    10. őrölt fekete bors
    11. pirospaprika, őrölt kömény

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Zöldfűszeres sajtleves recept

    A zöldfűszeres sajtleves krémes és gazdag ízű, amely a különféle sajtok és friss fűszernövények kombinációjából születik. A sajtok olvadása és a fűszerek aromája különleges élménnyé teszi ezt a levest. Ideális előételként vagy könnyű vacsoraként.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 nagy fej vöröshagyma
    2. 3 ek olaj
    3. 9 dl húsleves alaplé
    4. 3 zöldfűszeres tömlős sajt
    5. 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
    6. 1 csipet só
    7. 1 csipet őrölt fehér bors
    8. 1 kis szál újhagyma
    9. 2 kis szelet kenyér
    10. 2-3 ek olaj
    11. 5 dkg füstölt sajt
    12. 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Bakonyi betyárleves recept

    A bakonyi betyárleves egy kiadós és ízletes fogás, amely húsos és zöldséges alapanyagokból készül. A fűszerezés és a tejfölös sűrítés teszi igazán különlegessé és tartalmassá. Ez a leves remek választás egy hideg napon, amikor valami igazán melengetőre van szükség.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg sertéscomb
    2. 10 dkg füstöl szalonna
    3. 20 dkg gomba (csiperke, laskagomba)
    4. 20 dkg leveszöldség
    5. 15 dkg vöröshagyma
    6. 3 dl tejföl
    7. 2 evőkanál liszt
    8. 1 csokor kapor
    9. 1 db zöldpaprika
    10. 1 db paradicsom
    11. 1 evőkanál pirospaprika
    12. őrölt bors
    13. csipetke
    14. kevés olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Tejszínes karfiolleves recept

    A tejszínes karfiolleves lágy és krémes, amely a karfiol és a tejszín tökéletes összhangját nyújtja. Ez a leves egyszerűen elkészíthető és bármikor fogyasztható, akár előételként, akár főételként. Az ízek harmóniája és a könnyed állaga miatt mindenki kedvence lehet.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb fej karfiol (tisztítás után mérve kb 25 dkg)
    2. 1 liter zöldségleves alaplé
    3. csipet só
    4. 1-2 tekerés bors
    5. 1 púpos ek liszt
    6. 2 dl főzőtejszín
    7. 3-4 szál friss petrezselyemlevél

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Fokhagymakrémleves sajtos kiflikarikákkal recept

    A fokhagymakrémleves sajtos kiflikarikákkal egy ínycsiklandó és különleges leves, amely gazdag fokhagyma ízzel rendelkezik. A krémes állag és a ropogós sajtos kiflikarikák különleges élményt nyújtanak. Tökéletes választás egy hideg napon, amikor valami

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 7 dkg vaj
    2. 2+2 púpos ek liszt
    3. 1 nagy fej fokhagyma (kb. 12 gerezd)
    4. 1 liter húsleves alaplé (esetleg 1 liter víz+2 leveskocka)
    5. 2 dl tejszín
    6. 2 nagy teljes kiőrlésű kifli
    7. 3-4 ek olívaolaj
    8. 10 dkg trappista sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Pulyka raguleves tárkonyosan recept

    A pulykaraguleves tárkonyosan friss és könnyű, amely a pulykahús és a tárkony különleges ízvilágával hódít. A zöldségek és a hús tökéletes kombinációja mellett a tárkony frissessége emeli ki ezt a levest a hétköznapi fogások közül. Kiváló választás ebédre vagy vacsorára.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 600 g pulyka felső comb filé
    2. 1 fej hagyma
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 5 db sárgarépa
    5. 2 db petrezselyemgyökér
    6. 1/2 zeller
    7. 1/2 db karalábé
    8. 1 marék zöldborsó
    9. 200 g. főzőtejszín (20%-os)
    10. kevés só, és bors
    11. kevés tárkony
    12. 4 marék levestészta (eperlevél)
    13. kevés étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Tejfölös zöldbableves recept

    A tejfölös zöldbableves hagyományos magyar ízeket idéz, amely a zöldbab és a tejföl tökéletes párosításával készül. Ez a leves könnyen elkészíthető és laktató, bármely étkezéskor megállja a helyét. A friss zöldbab és a krémes tejföl teszi igazán különlegessé.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 kg zöldbab
    2. 2 szál zöldség
    3. 2 szál sárgarépa
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 1 fej vöröshagyma
    6. 4 húsleves kocka
    7. olaj
    8. 1 szál zeller
    9. 1 ek liszt
    10. 1 kk pirospaprika
    11. 2 dl tejföl

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Gríznokedli leves recept

    A grízgaluska leves egy klasszikus, amelyet mindenki szeretni fog. A könnyed grízgaluskák és a finom húsleves tökéletes harmóniát alkotnak. Ez a leves bármelyik napra kiváló választás, hiszen egyszerűen elkészíthető és garantáltan elnyeri az egész család tetszését.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2 nagyobb tojás
    2. 1 kk olaj
    3. 8 púpos ek búzadara
    4. 1 nagy csipet só
    5. 3 szál sárgarépa
    6. 2 szál petrezselyem
    7. 1 közepes fej vöröshagyma
    8. 1 csésze zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
    9. 3-4 ek olaj
    10. 1 kk só
    11. 1 nagy csipet őrölt bors
    12. 1 tk házi darált paprika
    13. 1 tk házi ételízesítő

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá