1. Tavaszi zöldségleves recept
A tavaszi zöldségleves friss zöldségekből készül, amely tökéletes választás a szezon első friss terméseiből. Könnyed, mégis laktató, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek feltöltenek energiával. Ez a leves gyorsan elkészíthető, így bármikor élvezheted a tavasz ízeit.
Hozzávalók:
- 1 csomó sárgarépa
- 1 csomó fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 csésze (2dl) zöldborsó
- só
- bors
- 1 kk őrölt paprika
- lestyánlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 0,5 db sárga paprika
- 2-3 koktélparadicsom
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Tárkonyos csirkeraguleves recept
A tárkonyos csirkeraguleves gazdag és aromás fogás, amely a tárkony különleges ízével varázsolja el az étkezést. A csirkehús és a zöldségek harmonikus kombinációja mellett a tejszín teszi igazán krémessé. Ez a leves tökéletes egy hideg napra, amikor valami melengetőre vágyunk.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 3-4 zöldség
- 3-4 sárgarépa
- 1 kis konzerv gomba
- 1 doboz zöldborsó
- 2 kk tárkony
- 4 db babérlevél
- só, bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gombaraguleves daragaluskával recept
A gombaragu leves daragaluskával egy különleges és laktató étel, amely a gomba gazdag ízvilágával és a daragaluska könnyedségével hódít. Ideális választás azoknak, akik szeretik a gombát, és valami tartalmasra vágynak. Az elkészítése egyszerű, de az ízek összhangja garantáltan elvarázsol mindenkit.
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 10 dkg csiperke gomba
- 4-5 szelet szárított vargánya
- 1 zöldhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi) - petrezselyemzöld
- lestyánlevél
- 1 paradicsom
- 0,5 paprika
- só
- bors
- 1 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Zöldségleves házi reszelt tésztával recept
A zöldségleves házi reszelt tésztával egy klasszikus fogás, amely a friss zöldségek és a házi készítésű tészta tökéletes kombinációját nyújtja. Ez a leves könnyed és tápláló, tele van rostokkal és vitaminokkal. Az otthon készített reszelt tészta különleges élményt ad a hagyományos zöldséglevesnek.
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 közepes fej karalábé
- 5 szem krumpli
- 1 csésze (2,5 dl) zöldborsó
- 15 dkg kelbimbó
- 20 dkg karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 1 nagy csipet bors
- 2 tk házi darált paprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2,5 liter víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Bakonyi tarhonyaleves recept
A bakonyi tarhonyaleves gazdag és ízletes egytálétel, amely tarhonyával és finom fűszerekkel készül. A tarhonya adja a leves laktató jellegét, míg a zöldségek és a hús biztosítják az ízek harmóniáját. Ez a leves különösen jó választás egy kiadós ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál zsír vagy 2-3 kanál olaj
- 1 csésze házi tarhonya / nem úttörőgombóc!! /
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 2 szem burgonya
- 1 szál Gyulai kolbász
- 1 csokor petrezselyem
- 200 ml tejföl
- ízlés szerint só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika, őrölt kömény
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Zöldfűszeres sajtleves recept
A zöldfűszeres sajtleves krémes és gazdag ízű, amely a különféle sajtok és friss fűszernövények kombinációjából születik. A sajtok olvadása és a fűszerek aromája különleges élménnyé teszi ezt a levest. Ideális előételként vagy könnyű vacsoraként.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 9 dl húsleves alaplé
- 3 zöldfűszeres tömlős sajt
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fehér bors
- 1 kis szál újhagyma
- 2 kis szelet kenyér
- 2-3 ek olaj
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Bakonyi betyárleves recept
A bakonyi betyárleves egy kiadós és ízletes fogás, amely húsos és zöldséges alapanyagokból készül. A fűszerezés és a tejfölös sűrítés teszi igazán különlegessé és tartalmassá. Ez a leves remek választás egy hideg napon, amikor valami igazán melengetőre van szükség.
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 10 dkg füstöl szalonna
- 20 dkg gomba (csiperke, laskagomba)
- 20 dkg leveszöldség
- 15 dkg vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor kapor
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
- csipetke
- kevés olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tejszínes karfiolleves recept
A tejszínes karfiolleves lágy és krémes, amely a karfiol és a tejszín tökéletes összhangját nyújtja. Ez a leves egyszerűen elkészíthető és bármikor fogyasztható, akár előételként, akár főételként. Az ízek harmóniája és a könnyed állaga miatt mindenki kedvence lehet.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol (tisztítás után mérve kb 25 dkg)
- 1 liter zöldségleves alaplé
- csipet só
- 1-2 tekerés bors
- 1 púpos ek liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 3-4 szál friss petrezselyemlevél
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Fokhagymakrémleves sajtos kiflikarikákkal recept
A fokhagymakrémleves sajtos kiflikarikákkal egy ínycsiklandó és különleges leves, amely gazdag fokhagyma ízzel rendelkezik. A krémes állag és a ropogós sajtos kiflikarikák különleges élményt nyújtanak. Tökéletes választás egy hideg napon, amikor valami
Hozzávalók:
- 7 dkg vaj
- 2+2 púpos ek liszt
- 1 nagy fej fokhagyma (kb. 12 gerezd)
- 1 liter húsleves alaplé (esetleg 1 liter víz+2 leveskocka)
- 2 dl tejszín
- 2 nagy teljes kiőrlésű kifli
- 3-4 ek olívaolaj
- 10 dkg trappista sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Pulyka raguleves tárkonyosan recept
A pulykaraguleves tárkonyosan friss és könnyű, amely a pulykahús és a tárkony különleges ízvilágával hódít. A zöldségek és a hús tökéletes kombinációja mellett a tárkony frissessége emeli ki ezt a levest a hétköznapi fogások közül. Kiváló választás ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók:
- 600 g pulyka felső comb filé
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 db karalábé
- 1 marék zöldborsó
- 200 g. főzőtejszín (20%-os)
- kevés só, és bors
- kevés tárkony
- 4 marék levestészta (eperlevél)
- kevés étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Tejfölös zöldbableves recept
A tejfölös zöldbableves hagyományos magyar ízeket idéz, amely a zöldbab és a tejföl tökéletes párosításával készül. Ez a leves könnyen elkészíthető és laktató, bármely étkezéskor megállja a helyét. A friss zöldbab és a krémes tejföl teszi igazán különlegessé.
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 2 szál zöldség
- 2 szál sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 húsleves kocka
- olaj
- só
- 1 szál zeller
- 1 ek liszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Gríznokedli leves recept
A grízgaluska leves egy klasszikus, amelyet mindenki szeretni fog. A könnyed grízgaluskák és a finom húsleves tökéletes harmóniát alkotnak. Ez a leves bármelyik napra kiváló választás, hiszen egyszerűen elkészíthető és garantáltan elnyeri az egész család tetszését.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb tojás
- 1 kk olaj
- 8 púpos ek búzadara
- 1 nagy csipet só
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csésze zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
- 3-4 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk házi ételízesítő