Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes karfiolleves recept

Tejszínes karfiolleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej karfiol (tisztítás után mérve kb 25 dkg)
    • 1 liter zöldségleves alaplé
    • csipet só
    • 1-2 tekerés bors
    • 1 púpos ek liszt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 3-4 szál friss petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A karfiolt apró rózsáira szedjük, a leveleket és a vastag torzsa részt eltávolítjuk.

    A folyó víz alatt alaposan átöblített karfiolt egy kisebb lábasba tesszük, amit felengedünk zöldségleves alaplével, megszórjuk pici sóval (óvatosan, mert az alaplé is sós), borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a karfiol megpuhul.

    A petrezselyemlevelet apróra vágjuk.

    A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni és ha elzártuk, beleszórjuk a petrezselyemlevelet. Azonnal, melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Mostanában a karfiolt arany árában mérik, de tegnap sikerült vásárolnom akciósan két szép fejet.
    Az egyik kisebb volt, abból készült ez az egyszerű, krémes leves. Természetesen mirelit zöldség is megfelelő, azt kiolvasztás nélkül engedjük fel az alaplével. A másik fej karfiolt kirántottam, mert az a fiúk egyik kedvenc étele és a főzővizét használtam a leves alaplevének.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek