Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gríznokedli leves recept

Gríznokedli leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Nokedlihez:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk olaj
    • 8 púpos ek búzadara
    • 1 nagy csipet só

    Továbbá:

    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyem
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 csésze zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
    • 3-4 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 tk házi darált paprika
    • 1 tk házi ételízesítő

    Elkészítése:

    Először a galuskához a tojásokat egy villával kissé felverjük és hozzáadjuk az olajat, beleszórjuk a sót és a búzadarát. Jó alaposan összeforgatjuk és legalább 30 percre félretesszük.

    Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a répát, a petrezselymet karikára vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk.

    A hagymát egy közepes fazékban üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a répát és a petrezselymet. Felengedjük bőven vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.

    Ha már felfőtt, akkor beleszórjuk a zöldborsót.

    Ha már majdnem puha minden zöldség, akkor a lassan gyöngyöző levesbe nokedli szaggató segítségével beleszaggatjuk a gríz nokedlit.

    Ha feljöttek a leves felszínére, még 2-3 percet főzzük.

    Ha szükséges, még ízesítjük fűszerekkel.

    Tipp:

    Egyik nap egy könnyű kis leves gondolata jelent meg előttem. Majd meg is főztem.
    A grízgombóc nagy családi kedvenc, így amikor az egyik főzős csoportban megláttam, hogy nokedli formájában került a levesbe, ki is próbáltam, igaz a saját receptem alapján. Nagyon puha, légies gríz nokedli kerekedett belőle. Arra érdemes figyelni, hogy bőséges levet hagyjuk a levesnek, mert a gríz szereti felszívni és végül nagyon sűrű ragu maradhat a végeredmény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá