Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi betyárleves recept

Bakonyi betyárleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéscomb
    • 10 dkg füstöl szalonna
    • 20 dkg gomba (csiperke, laskagomba)
    • 20 dkg leveszöldség
    • 15 dkg vöröshagyma
    • 3 dl tejföl
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 csokor kapor
    • 1 db zöldpaprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • őrölt bors
    • csipetke
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a füstölt szalonnát, rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.

    Sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot.

    Puhára főzzük, és ekkor keverjük bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverjük a lisztet, s ezzel habarjuk be a levest.

    Beletesszük a kaprot, és ha kell, akkor még utánaízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá