Bakonyi betyárleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstöl szalonna
  • 20 dkg gomba (csiperke, laskagomba)
  • 20 dkg leveszöldség
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • csipetke
  • kevés olaj

Elkészítése:

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a füstölt szalonnát, rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.

Sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot.

Puhára főzzük, és ekkor keverjük bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverjük a lisztet, s ezzel habarjuk be a levest.

Beletesszük a kaprot, és ha kell, akkor még utánaízesítjük.