Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 házias húsleves recept, amikből mindenki repetázni szeretne!

Dátum: 2024-09-06 / Írta: Budai István / Látták: /

A húsleves a magyar konyha egyik legkedveltebb fogása, amely minden ünnepi asztalon helyet kap. Legyen szó csirke-, marha- vagy sertéshúslevesről, ezek a klasszikus ételek mindig melegséget és nosztalgiát idéznek. Ebben a válogatásban 12 házias húsleves receptet gyűjtöttünk össze, amelyek közül mindenki talál kedvére valót.




  • Az újházi tyúkhúsleves és az aranysárga csirkehúsleves a hagyományos vonalat képviselik, míg a marhahúsleves és a marhafarokból készült leves mélyebb, gazdagabb ízvilággal bír. A sertésraguleves és a kakasleves szintén laktató választások, amelyek tele vannak karakteres ízekkel. A radóci csorba egy különleges, fűszeres leves, míg a kapros-tejszínes bárányraguleves izgalmasan keveri a tejszín krémességét a friss kaporral.

    A kacsanyakleves, az alföldi húsgombóc leves és a csontleves kiadós és egyszerűen elkészíthető, míg a tárkonyos raguleves vajgaluskával üde és friss ízekkel dobja fel az asztalt. Ezek a levesek garantáltan mindenkit elvarázsolnak, és biztosan senki nem távozik éhesen!

    1. Újházi tyúkhúsleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 konyhakész tyúk (kb 1,5 kg)
    2. 5-6 szál sárgarépa
    3. 4 szál fehérrépa
    4. 1 kisebb fej zeller
    5. 1 kisebb karalábé
    6. 1 nagyobb fej hagyma
    7. 3-5 gerezd fokhagyma
    8. 4-5 fej gomba
    9. 10-15 dkg zöldborsó
    10. ízlés szerint só
    11. 10-12 db bors
    12. 0,5 g (fél zacskó) sáfrány
    13. ízlés szerint cérnametélt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Aranysárga csirke húsleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg csirkehús
    2. 2 szál sárgarépa
    3. 1 szál fehérrépa
    4. 2 fej vöröshagyma
    5. 3 gerezd fokhagyma
    6. egész bors, egész kömény, sáfrányos szeklice
    7. 1,5 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Radóci csorba recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirke vagy pulykamell
    2. 2 szál nagyobb répa
    3. 2 szál gyökér
    4. 1 kisebb zellergumó
    5. 1 fej vöröshagyma
    6. 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
    7. 2 db tojássárgája
    8. 3 dl tejföl
    9. 1 csokor petrezselyemzöld
    10. só, bors, chilipaprika
    11. 1 citrom leve
    12. olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Marhahúsleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1,5-2 kg marhaszegy és oldalas
    2. 4 db sárgarépa
    3. 3 db petrezselyemgyökér
    4. 1 db zellergumó
    5. 1 db karalábé
    6. 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
    7. 1 nagy fej fokhagyma
    8. 1 cikk káposzta
    9. 6-8 db kelbimbó
    10. 1-2 db burgonya
    11. 4-5 db csiperke gomba
    12. 1 db érett tv paprika
    13. 1 db paradicsom
    14. 1 csokor petrezselyem zöld
    15. 2-3 szál zeller zöld
    16. 1 szál lestyán
    17. 1 ek só
    18. 1 ek ételízesítő
    19. v  1 tk egész fekete bors
    20. 1 késhegy őrölt szerecsendió vagy egészből 4-5 reszelés
    21. 25 dkg apró tészta

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Sertés raguleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2 kg sertés lapocka
    2. 1 kg vegyes leveszöldség (répa, gyökér, zeller)
    3. 25 dkg zöldborsó
    4. 50 dkg levestészta (csiga)
    5. szemes bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Húsleves marhafarokból recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg marhafarok
    2. 5 szál sárgarépa
    3. 3 szál fehérrépa, zöldjével
    4. 1 db karalábé
    5. 1 kisebb darab friss zeller, zöldjével
    6. 1/4 kis fej kelkáposzta
    7. 1 közepes paradicsom
    8. 1 közepes tv paprika
    9. 1 kisebb erős, zöldpaprika
    10. 3-4 kisebb gomba
    11. 1 közepes fej vöröshagyma
    12. 3 gerezd fokhagyma
    13. 6-7 szem egész fekete bors
    14. 1 kis darab babérlevél
    15. 15 dkg cérnametélt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Kapros-tejszínes bárányraguleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg báránycomb
    2. 20 dkg nagyszemű bab
    3. 1 fej hagyma
    4. 4 szál sárgarépa
    5. 2 szál fehérrépa
    6. 1/2 fej karalábé
    7. 1/2 pici fej zeller
    8. 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
    9. 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
    10. 2 dl főzőtejszín
    11. 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
    12. 3 gerezd fokhagyma
    13. 1 nagy evőkanál kacsazsír
    14. 1 mokkáskanál őrölt kömény
    15. bors
    16. 1,2 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Kakasleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2 kakas apróléka
    2. 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé)
    3. 2 nagy fej vöröshagyma
    4. 2 – 3 gerezd fokhagyma
    5. 1 csokor petrezselyemzöld
    6. pár zellerlevél
    7. néhány lestyán levél
    8. 1 bő evőkanál szemes feketebors
    9. só ízlés szerint
    10. levestészta

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Kacsanyak leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg pecsenyekacsa nyak
    2. 4 szál sárgarépa
    3. 3 szál fehérrépa
    4. 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
    5. 1 kis fej karalábé
    6. 1/4 fej kelkáposzta
    7. 1 paprika
    8. 1 paradicsom
    9. 1 burgonya
    10. 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól
    11. 1 fej gerezd fokhagyma
    12. egész bors
    13. petrezselyem zöld
    14. levesbetétnek tészta

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Alföldi húsgombóc leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 fej vöröshagyma
    2. 2 szál sárgarépa
    3. 1 szál fehérrépa
    4. 1 csokor petrezselyem
    5. só, bors, ételízesítő, olaj
    6. cérnametélt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Csontleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg sertéscsont
    2. 10 dkg sárgarépa
    3. 10 dkg fehérgyökér
    4. 10 dkg zeller
    5. 5 dkg hagyma
    6. 1 cikk fokhagyma
    7. 1/2 fej karalábé
    8. 1 cikk kelkáposzta
    9. bors
    10. gyömbér (ez kimaradhat, de megéri beletenni)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Tárkonyos raguleves vajgaluskával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemell filé
    2. 1 közepes fej vöröshagyma
    3. 2 sárgarépa
    4. 1 petrezselyemgyökér
    5. 1 nagyobb krumpli
    6. 2 dl zöldborsó
    7. 1 kis csokor petrezselyemzöld
    8. só, bors, chili paprika ízlés szerint
    9. 2 tyúkhúsleves kocka
    10. tárkony
    11. 2 dl főzőtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá