Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakasleves recept

Kakasleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kakas apróléka
    • 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé)
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2 – 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • pár zellerlevél
    • néhány lestyán levél
    • 1 bő evőkanál szemes feketebors
    • só ízlés szerint
    • levestészta

    Elkészítése:

    Az aprólékot többször átöblítjük, szükség szerin daraboljuk. Hideg vízben feltesszük főni sóval, borssal és a zöld fűszerekkel. Gyöngyöző vízben hosszú ideig főzzük, a közben keletkező habot leszedjük.

    Mikor már a hús megpuhult, hozzáfőzzük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, valamint ha máj is volt az aprólékok közt, akkor azt is a zöldségekkel együtt tesszük a főzőlébe.

    Amikor a zöldségek is megfőttek, a leveslét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. A levestésztát meg lehet főzni sós, vagy ételízesítős vízben külön is, akkor külön tálaljuk a tésztát, és mindenki igénye szerint szedhet belőle.

    A főtt zöldségeket és a főtt húst szintén külön tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá