Kakasleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kakas apróléka
  • 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 – 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • pár zellerlevél
  • néhány lestyán levél
  • 1 bő evőkanál szemes feketebors
  • só ízlés szerint
  • levestészta

Elkészítése:

Az aprólékot többször átöblítjük, szükség szerin daraboljuk. Hideg vízben feltesszük főni sóval, borssal és a zöld fűszerekkel. Gyöngyöző vízben hosszú ideig főzzük, a közben keletkező habot leszedjük.

Mikor már a hús megpuhult, hozzáfőzzük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, valamint ha máj is volt az aprólékok közt, akkor azt is a zöldségekkel együtt tesszük a főzőlébe.

Amikor a zöldségek is megfőttek, a leveslét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. A levestésztát meg lehet főzni sós, vagy ételízesítős vízben külön is, akkor külön tálaljuk a tésztát, és mindenki igénye szerint szedhet belőle.

A főtt zöldségeket és a főtt húst szintén külön tálaljuk.