Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsanyak leves recept

Kacsanyak leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg pecsenyekacsa nyak
    • 4 szál sárgarépa
    • 3 szál fehérrépa
    • 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
    • 1 kis fej karalábé
    • 1/4 fej kelkáposzta
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 burgonya
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól
    • 1 fej gerezd fokhagyma
    • egész bors
    • petrezselyem zöld
    • levesbetétnek tészta

    Elkészítése:

    A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár zúzát és szívet is.

    A zöldségeket megtisztítjuk.

    A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves). Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/. Hozzáadjuk a megtisztított és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.

    A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá