Hozzávalók:
Elkészítése:
A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár zúzát és szívet is.
A zöldségeket megtisztítjuk.
A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves). Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/. Hozzáadjuk a megtisztított és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.
A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!