Kacsanyak leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg pecsenyekacsa nyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól
  • 1 fej gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • petrezselyem zöld
  • levesbetétnek tészta

Elkészítése:

A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár zúzát és szívet is.

A zöldségeket megtisztítjuk.

A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves). Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/. Hozzáadjuk a megtisztított és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.

A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!