Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsleves marhafarokból recept

Húsleves marhafarokból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg marhafarok
    • 5 szál sárgarépa
    • 3 szál fehérrépa, zöldjével
    • 1 db karalábé
    • 1 kisebb darab friss zeller, zöldjével
    • 1/4 kis fej kelkáposzta
    • 1 közepes paradicsom
    • 1 közepes tv paprika
    • 1 kisebb erős, zöldpaprika
    • 3-4 kisebb gomba
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 6-7 szem egész fekete bors
    • 1 kis darab babérlevél
    • 15 dkg cérnametélt

    Elkészítése:

    A marhafarokkal nincs túl sok tenni való, mivel már eleve darabolva vettem, megmosva beleteszem egy fazékba, felöntöm hideg vízzel és felteszem főni.

    Mikor elkezd forrni, leszedem a habját, befűszerezem, és lassú tűzön főzöm legalább 3 órán keresztül, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul, de még nem esik le a csontról.

    Ekkor a megtisztított zöldségeket hozzáadom, a zeller és petrezselyem zöldeket, jól megmosva cérnával csokorba kötöm, úgy teszem hozzá.

    Miután, minden zöldség belekerült, készre főzöm. Miután elkészült, hagyom kissé leülepedni, óvatosan tálra szedem a zöldséget és a húst, a levest átszűröm.

    Cérnametélttel, szárított csípős pirospaprikával megszórva tálalom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá