Húsleves marhafarokból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhafarok
  • 5 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa, zöldjével
  • 1 db karalábé
  • 1 kisebb darab friss zeller, zöldjével
  • 1/4 kis fej kelkáposzta
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 közepes tv paprika
  • 1 kisebb erős, zöldpaprika
  • 3-4 kisebb gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6-7 szem egész fekete bors
  • 1 kis darab babérlevél
  • 15 dkg cérnametélt

Elkészítése:

A marhafarokkal nincs túl sok tenni való, mivel már eleve darabolva vettem, megmosva beleteszem egy fazékba, felöntöm hideg vízzel és felteszem főni.

Mikor elkezd forrni, leszedem a habját, befűszerezem, és lassú tűzön főzöm legalább 3 órán keresztül, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul, de még nem esik le a csontról.

Ekkor a megtisztított zöldségeket hozzáadom, a zeller és petrezselyem zöldeket, jól megmosva cérnával csokorba kötöm, úgy teszem hozzá.

Miután, minden zöldség belekerült, készre főzöm. Miután elkészült, hagyom kissé leülepedni, óvatosan tálra szedem a zöldséget és a húst, a levest átszűröm.

Cérnametélttel, szárított csípős pirospaprikával megszórva tálalom.