Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 csodálatos krémes sütemény – Ezekkel a receptekkel garantáltan nagy sikert aratsz!

Dátum: 2024-09-13 / Írta: Budai István / Látták: /

A krémes sütemények az édességek világában kiemelkedő helyet foglalnak el, hiszen a lágy krémek és az omlós tészták találkozása mindig tökéletes harmóniát teremt. Legyen szó egy könnyed délutáni desszertről, vagy egy ünnepi lakomáról, a krémes sütemények minden alkalmat különlegessé tesznek. A változatos krémek és a vékony, ropogós tésztalapok kombinációja biztosítja azt az élményt, amelyért sokan rajonganak.




  • Az alábbi válogatásban tizenkét fantasztikus krémes süteményt mutatunk be, amelyekkel garantáltan nagy sikert arathatsz a család és a barátok körében. Legyen szó a hagyományos magyar krémesről, egy különleges francia változatról, vagy egy modern, újragondolt édességről, ezek a receptek mind ízletesek és látványosak. A krémes sütemények különösen jól jönnek akkor is, ha egy egyszerű, de mégis elegáns desszertet szeretnél készíteni.

    1. Krémes házi tésztával és főzött krémmel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál ecet
    • csipetnyi só

    Krém:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg finomliszt
    • 9 dl tej
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg porcukor
    • 5 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Amerikai krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 13 evőkanál víz
    • 1 cs vaníliás cukor

    A krémhez:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7-10 evőkanál cukor (ízlés szerint)
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej

    A díszítéshez:

    • 5 dl habtejszín
    • csokoládéreszelék
    • 1 cs habfixáló

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Igazi békebeli francia krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 20 darabhoz:
    Tészta:

    • 25 dkg búza finomliszt
    • 15 dkg vaj
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanálelecet (10 %-os)
    • 100 ml tejföl (20 %-os)
    • csipet só

    Krémhez:

    • 1 l 2,8%-os tej
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg g kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor (bourbon)
    • 130 g búza finomliszt

    Habhoz:

    • 5 dl habtejszín

    Tetejére:

    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Hevesi krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • 13 ek víz

    Krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7-10 ek cukor
    • 2 cs vaníliás puding
    • 6 dl víz

    Díszítéshez:

    • 5-6 dl tejszín
    • reszelt csokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Brazil krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg kristálycukor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 kk kakaópor
    • 1 dl kávé
    • 1 ek víz
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 mk sütőpor
    • 20 dkg finomliszt
    • továbbá 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 dl víz/tej

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín (növényi tejszín)
    • 2 ek őrölt kávépor
    • valamint csokireszelék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Csokis francia krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 tasak krémes krémpor
    • 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
    • 8 dl tej
    • 2,5 dl habtejszín
    • 10 dkg csokoládé
    • 1 ek vaj
    • fél kk rumaroma (elhagyható)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Hullámos krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2,5 dl víz
    • 15 dkg zsír
    • 15 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 9 dl tej
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 23 dkg porcukor
    • 5 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Nosztalgia krémes hájas tésztából recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 670 g finomliszt
    • 330 g rétesliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kk só
    • 3 ek 10 %-os ecet
    • 375 g 25 %-os tejföl
    • kb 3 dl langyos víz

    Kenéshez:

    • 60 dkg alaposan megtisztított, krémesre darált sertésháj
    • 3 csapott ek finomliszt
    • 2 ek 10 %-os ecet

    Krémhez:

    • 1 l habtejszín
    • 2 csomag hidegen keverhető vaníliás krémpor
    • vaníliaaroma ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. (Francia) Krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Vajas (leveles) tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 1,5 dl víz
    • 0,5 dkg ecet (10 %-os)
    • 0,5 dkg só
    • 25 dkg margarin

    Krémes krém:

    • 7 dl tej
    • 9 dkg vaníliás pudingpor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaníliás cukor

    Habos réteg:

    • 4-5 dl habtejszín (növényit, ami jól tart)

    Tetejére:

    • kávés fondant

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Albán krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 4 ek cukor
    • 1 kk sütőpor
    • 3 ek (eper) lekvár

    A vaníliás krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 5 ek finomliszt
    • 675 ml tej
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 2 ek zselatin (por)

    A csokis krémhez:

    • 3 ek finomliszt
    • 150 ml tej
    • 4,5 ek cukrozatlan kakaópor
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg puha vaj
    • 1 tk zselatin (por)

    A mázhoz:

    • 5 ek porcukor
    • 75 ml víz
    • 5 ek kakaópor
    • 10 dkg puha vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Pudingos krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg leveles tészta

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • cukor ízlés szerint kb 6 ek
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín
    • + 2 dl habtejszín a tetejére

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Gesztenyés krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 dl olaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliapuding
    • 50 dkg gesztenyepüré
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 0.5 fiola rumaroma vagy rum

    A tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 evőkanál csokiforgács

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá