Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes recept

Gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:
    (24×38 cm-es tepsihez)

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 dl olaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliapuding
    • 50 dkg gesztenyepüré
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 0.5 fiola rumaroma vagy rum

    A tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 evőkanál csokiforgács

    Elkészítése:

    Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojásokat a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet, az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

    180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!) Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, ezután sűrűre főzzük, végül teljesen kihűtjük.

    Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot, végül a kihűlt piskótára kenjük.

    Fölverjük a tejszínt, tetszés szerint vaníliás cukorral ízesítjük. Rákenjük a gesztenyekrémre és meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá