Gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenyés krémes

Hozzávalók:
A tésztához:
(24×38 cm-es tepsihez)

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 0.5 fiola rumaroma vagy rum

A tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál csokiforgács

Elkészítése:

Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojásokat a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet, az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!) Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, ezután sűrűre főzzük, végül teljesen kihűtjük.

Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot, végül a kihűlt piskótára kenjük.

Fölverjük a tejszínt, tetszés szerint vaníliás cukorral ízesítjük. Rákenjük a gesztenyekrémre és meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.