Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brazil krémes recept

Brazil krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg kristálycukor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 kk kakaópor
    • 1 dl kávé
    • 1 ek víz
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 mk sütőpor
    • 20 dkg finomliszt
    • továbbá 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 dl víz/tej

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín (növényi tejszín)
    • 2 ek őrölt kávépor
    • valamint csokireszelék

    Elkészítése:

    A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35×27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

    Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe.

    Közben elkészítjük a krémet: (Egy 5 literes edényben keverjük, hogy kényelmesen elférjen benne minden!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel vagy tejjel + 5 dkg kristálycukorral csomómentesre! Majd 5 dl vízbe vagy tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk.

    Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára és egyenesre simítjuk. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.

    2-3 óra múlva szeletelhető!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá