Brazil krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kk kakaópor
  • 1 dl kávé
  • 1 ek víz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 mk sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 6 tojásfehérje
  • 6 dl víz/tej

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín (növényi tejszín)
  • 2 ek őrölt kávépor
  • valamint csokireszelék

Elkészítése:

A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35×27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe.

Közben elkészítjük a krémet: (Egy 5 literes edényben keverjük, hogy kényelmesen elférjen benne minden!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel vagy tejjel + 5 dkg kristálycukorral csomómentesre! Majd 5 dl vízbe vagy tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk.

Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára és egyenesre simítjuk. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.

2-3 óra múlva szeletelhető!