Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 laktató téli leves: Imádni fogod őket

Dátum: 2017-12-16 / Írta: Budai István / Látták: 68747 /

Lélekmelengető finomságok, a hét minden napjára! 10 szuper leves, amitől garantáltan felmelegszel!




  • 1 . Pandúrgulyás

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg sertésvelő
    2. 1 kg sertéslapocka
    3. 3 db vöröshagyma
    4. 10 dkg füstölt szalonna
    5. 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    6. 2 db zöldpaprika
    7. 1 db nagyobb paradicsom
    8. 5 gerezd fokhagyma
    9. 1 mokkáskanál őrölt köménymag
    10. só, őrölt bors
    11. 25 dkg csiperkegomba

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg tarka bab
    2. fél kg marha lábszár (esetleg sertés lapocka)
    3. 1 kisebb füstölt csülök
    4. 2 sárgarépa
    5. 1 nagy fej hagyma
    6. 1 zöldpaprika
    7. 1 paradicsom
    8. piros arany
    9. gulyáskrém

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Tejfölös-gombás zúzagulyás

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg kacsazúza (lehet más szárnyas zúza is)
    2. 50 dkg gomba
    3. 1 nagy vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 db sárgarépa
    6. 1 db petrezselyemgyökér
    7. 1 cikk zeller (nagyobb)
    8. 2-3 db krumpli
    9. 2 db babérlevél

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Palóc leves

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg báránycomb
    2. 2 ek póréhagyma
    3. 1 paprika
    4. 1-2 karika csípős paprika
    5. 1 paradicsom
    6. 1 ek olaj
    7. 1 kk pirospaprika
    8. 30 dkg burgonya
    9. 30 dkg zöldbab

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Gombaraguleves daragaluskával

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemellfilé
    2. 10 dkg csiperke gomba
    3. 4-5  szelet szárított vargánya
    4. 1 zöldhagyma
    5. 40 dkg vegyes zöldség
      (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó,  bármi)
    6. petrezselyemzöld
    7. lestyánlevél
    8. 1 paradicsom
    9. 0,5 paprika

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Magyaros gombóc leves

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg krumpli
    2. 20 dkg füstölt kolbász
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. 1 db tojás
    6. őrölt bors
    7. örölt pirospaprika
    8. 2 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Bakonyi tarhonyaleves

    Hozzávalók:

    1. 1 fej vöröshagyma
    2. 1 kanál zsír vagy 2-3 kanál olaj
    3. 1 csésze házi tarhonya / nem úttörőgombóc!! /
    4. 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
    5. 2 szem burgonya
    6. 1 szál Gyulai kolbász
    7. 1 csokor petrezselyem

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Raguleves, pálinkával flambírozott marhahúsból

    Hozzávalók egy 20 literes bográcshoz:

    1. 20 dkg mangalicaszalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
    2. 2 kiló marhalábszár felcsíkozva
    3. 3 csokor újhagyma, (kettő az elején, 1 a többi zöld fűszer hozzáadásakor)
    4. pár gerezd fokhagyma szétnyomva, felvágva
    5. 1 doboz (500 g.) paradicsompüré
    6. 10 szál sárgarépa
    7. 2 kiló krumpli
    8. 2 kiló fagyasztott zöldbab
    9. 1 nagyobb csokor petrezselyem, és kapor zöld

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Krumplileves virslivel és baconnel

    Hozzávalók:

    1. 10 dkg bacon
    2. 1 vöröshagyma
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. 2 sárgarépa
    5. 0,5 zeller
    6. 2 zöldség
    7. 1 paszternák (el is hagyható)
    8. 4 krumpli
    9. 1 tk pirospaprika
    10. 2 húsleveskocka

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Kolbászos burgonyaleves, kolbász zsíron sült lebbencs tésztával

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg jó minőségű kolbász felszeletelve
    2. 2 közepes fej apróra vágott vörös hagyma
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 1 kg burgonya
    5. 30 dkg lebbencs tészta
    6. 12 evő kanál tejföl
    7. 1 evőkanál liszt
    8. 1 kis kanál törött paprika
    9. Só, bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá