Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros gombóc leves recept

Magyaros gombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg krumpli
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ojás
    • őrölt bors
    • örölt pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 4 ek liszt

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd egy edénybe beleszűrjük és hűlni hagyjuk.

    A vöröshagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy 3 l legyen.

    Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

    Közben a kihűlt és összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, tojást, őrölt borsot és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk.

    Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük.

    Amikor megfőtt a tejfölt 2 ek lisztet kevés levessel simára keverjük belecsorgatjuk és összeforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá