Magyaros gombóc leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ojás
  • őrölt bors
  • örölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek liszt

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd egy edénybe beleszűrjük és hűlni hagyjuk.

A vöröshagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy 3 l legyen.

Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

Közben a kihűlt és összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, tojást, őrölt borsot és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk.

Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük.

Amikor megfőtt a tejfölt 2 ek lisztet kevés levessel simára keverjük belecsorgatjuk és összeforraljuk.