Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás füstölt csülökkel recept

Babgulyás füstölt csülökkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tarka bab
    • fél kg marha lábszár (esetleg sertés lapocka)
    • 1 kisebb füstölt csülök
    • 2 sárgarépa
    • 1 nagy fej hagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • piros arany
    • gulyáskrém

    Elkészítése:

    Előző nap a babot többször átmosom, majd hideg vízben beáztatom. A babgulyást mindig kuktában főzőm. A hagymát , a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot apróra vágom és kevés zsiradékon (én általában libazsírt használok) átforgatom, – de nem pirítom!- és ráteszem a kockára vágott marha, vagy sertés húst.

    A csülök húsos részéből néhány szép szeletet levágok, ez nagyon jó nyersen, lila hagymával, friss kenyérrel vagy kicsit átsütve, tükörtojással majd egy önálló ételként , a többit kockára vágom és a húshoz teszem. Lefedem és közepes lángom addig párolom, amíg a saját levét el nem főtte. Közben néhányszor megkavarom. Ha már rövid a leve, megszórom két fakanálnyi piros paprikával, kevés törött borssal, teszek hozzá egy-egy evőkanálnyi Piros Aranyat és Gulyás krémét. Ha szeretjük az erőset, használhatjuk ezeknek a „csípős” változatát.

    Jól összekavarom, hozzá öntöm a babot – az áztató lével együtt – beleteszem a csülök csontját is és felöntöm annyi meleg vízzel, amennyi levest akarok. A füstölt hús miatt csak a végén sózom – ha kell -, mert elég sok só fő ki belőle, így hamar el lehet sózni! A kuktát lefedem, forrástól számított 1 órán át főzöm.

    Ha nincs kuktánk, a főzési ideje kb. 2 óra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá