Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pandúrgulyás / betyárleves recept

Pandúrgulyás / betyárleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertésvelő
    • 1 kg sertéslapocka
    • 3 db vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 2 db zöldpaprika
    • 1 db nagyobb paradicsom
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
    • só, őrölt bors
    • 25 dkg csiperkegomba
    • 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db petrezselyemgyökér
    • 2-3 babérlevél
    • kis csokor kapor
    • 2 kiskanál mustár
    • 2 evőkanál almaecet
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál finomliszt a habaráshoz
    • 2 tojás, liszt a galuskához
    • igény szerint csípős paprika
    • tejföl a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2×2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk.

    A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik.

    Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet, és mustárt adunk hozzá, és az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát.

    Beletehetjük az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót, és a zöldbabot. Kóstoljuk! A hús, és a répa állapotát mérjük fel! Utána ízesíthetjük!

    Ha úgy érezzük majdnem kész, a felszeletelt gomba, és a kisebb darabokra vágott velő is belekerül, és a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest.

    A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is. A tojásból, lisztből, kevés sóval lazára kavart galuskát, beleszaggatjuk. Mindezekkel ismét felforralva, a levesünk kész.

    Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá, valamint csípős zöld paprikát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek