Pandúrgulyás / betyárleves

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésvelő
  • 1 kg sertéslapocka
  • 3 db vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • só, őrölt bors
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2-3 babérlevél
  • kis csokor kapor
  • 2 kiskanál mustár
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt a habaráshoz
  • 2 tojás, liszt a galuskához
  • igény szerint csípős paprika
  • tejföl a tálaláshoz