Az ünnepek alatt a csokoládé mindig biztos befutó, hiszen ellenállhatatlan édességével kicsik és nagyok kedvence. Legyen szó a különleges Ferrero Rocher desszertről, a klasszikus Rigó Jancsiról, vagy éppen egy omlós csokoládéfatorzsról, ezek az édességek garantáltan emlékezetessé teszik az ünnepi étkezéseket. A rusztikus mascarponés csokitorta és a párizsi krémes tekercs elegáns választás a vendégváráshoz, míg a Rigó Jancsi muffin modern csavarral hozza el a jól ismert ízeket.
A karácsonyi csokibomba látványos központi elem lehet az asztalon, de a ludlab sem maradhat el, ha valami igazán tradicionális édességre vágyunk. Készítsd el bármelyiket, és élvezd, ahogy mindenki megköszöni az ínycsiklandó pillanatokat!
1. Karácsonyi csokibomba recept
Hozzávalók:
Fehér krém:
- 100 g mascarpone
- 150 ml habtejszín
- 30 g mogyoró
- 30 g mandula
- 40 g vegyes, aszalt gyümölcs
- zselés cukorka
- 1 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
Csokis krém:
- 150 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 150 ml tej
- 1 csomag hidegen keverhető csokis pudingpor
- 150 g olvasztott étcsoki
- 2 cs habfixáló
- 1 cs zselatinfix
- 2 ek rum
Tetejére:
- 150 g étcsoki
- 150 m habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Rusztikus mascarponés-csokitorta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Ferrero rocher desszert recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Mogyorókrémes párizsi csúcs recept
Hozzávalók:
- 100 g finomliszt
- 35 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 70 g hideg vaj felkockázva
Krém:
- 50 ml habtejszín
- 100 g kristálycukor
- 100 g étcsoki
- 2-3 púpos evőkanál mogyorókrém
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- 200 g puha vaj felkockázva
Bevonáshoz:
- 200 g csoki (ét vagy tej, mindegy)
- 1-2 teáskanál olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Rigó Jancsi muffin recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Soma kocka recept
Hozzávalók:
- 6 dkg zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 2,5 dl tej
- fél cs sütőpor
- csipet só
- 1 citrom
A krémhez:
- 4 púpozott ek liszt
- 4 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 2 púpozott ek holland kakaópor
- 25 dkg mascarpone
A mázhoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- kb 1 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Rigó Jancsi recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2×4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×3 evőkanál finomliszt
- 2×1 evőkanál kakaópor
- 2×4 evőkanál cukor
- 2x ½ csomag sütőpor
- 2x 1 evőkanál olaj
A krémhez:
- 8 dl habtejszín
- 2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
- 2 dkg zselatin
A tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Csokoládés fatörzs recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek finomliszt
- fél csomag sütőpor (6 g )
- 5 ek kristálycukor
Krémhez:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg vaj
- 0,5 l habtejszín
- kb 10 dkg porcukor (ízléstől függ)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Párizsi krémes tekercs recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
Krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Lúdláb recept
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl víz
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 6 púpozott ek liszt
- 2 dkg kakaópor (1 ek)
- 2 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 5 dkg kakópor (2,5 ek)
- kimagozott meggy vagy befőtt
- rum, vagy rum aroma
Bevonat:
- 1 tábla tortabevonó csoki
- 7 ek olaj