Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés fatörzs recept

Csokoládés fatörzs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek finomliszt
    • fél csomag sütőpor (6 g )
    • 5 ek kristálycukor

    Krémhez:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 15 dkg vaj
    • 0,5 l habtejszín
    • kb 10 dkg porcukor (ízléstől függ)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

    A tojássárgához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát (35*45 cm-es), majd szép pirosra sütjük.

    Ha megsült kiborítjuk a piskótát egy sütőpapírra, lehúzzuk róla a felső sütőpapírt és még melegen feltekerjük (azzal a sütőpapírral együtt amire kiborítottuk). Hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a csokit felolvasztjuk vízgőz felett, majd levesszük a gőzről és belekeverjük a többi hozzávalót és géppel jó habosra verjük.

    A piskótát kitekerjük,lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszatekerjük. Levágunk belőle egy kis darabot,az lesz az “ág”, majd mindkettőt kitekerjük megkenjük krémmel.(kb a harmadával).

    Ismét feltekerjük és egy tálcára helyezzük őket (az “ágat” az egyik oldalához igazítjuk). Bekenjük a maradék csokikrémmel, egy kanál hátuljának a segítségével vastag csíkokat húzunk bele mintának. Hűtőben pihentetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá