Csokoládés fatörzs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek finomliszt
  • fél csomag sütőpor (6 g )
  • 5 ek kristálycukor

Krémhez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 0,5 l habtejszín
  • kb 10 dkg porcukor (ízléstől függ)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A tojássárgához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát (35*45 cm-es), majd szép pirosra sütjük.

Ha megsült kiborítjuk a piskótát egy sütőpapírra, lehúzzuk róla a felső sütőpapírt és még melegen feltekerjük (azzal a sütőpapírral együtt amire kiborítottuk). Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokit felolvasztjuk vízgőz felett, majd levesszük a gőzről és belekeverjük a többi hozzávalót és géppel jó habosra verjük.

A piskótát kitekerjük,lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszatekerjük. Levágunk belőle egy kis darabot,az lesz az “ág”, majd mindkettőt kitekerjük megkenjük krémmel.(kb a harmadával).

Ismét feltekerjük és egy tálcára helyezzük őket (az “ágat” az egyik oldalához igazítjuk). Bekenjük a maradék csokikrémmel, egy kanál hátuljának a segítségével vastag csíkokat húzunk bele mintának. Hűtőben pihentetjük.