Mogyorókrémes párizsi csúcs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 100 g finomliszt
- 35 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 70 g hideg vaj felkockázva
Krém:
- 50 ml habtejszín
- 100 g kristálycukor
- 100 g étcsoki
- 2-3 púpos evőkanál mogyorókrém
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- 200 g puha vaj felkockázva
Bevonáshoz:
- 200 g csoki (ét vagy tej, mindegy)
- 1-2 teáskanál olaj
Elkészítése:
A lisztet, cukrokat elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgával összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A cukrot és a tejszínt forraljuk fel és forraljuk kb 3 percig. Ezután adjuk hozzá a csokit, majd mikor már a csoki is elolvadt, akkor tegyük bele a mogyorókrémet is és keverjük az egészet simára.
A kész krémet hűtsük ki teljesen. Akkor jó, ha teljesen megdermedt.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, kissé gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Egy kisebb méretű szaggatóval vagy feles pohárral szúrjuk ki a tésztát és tegyük sütőpapíros tepsire.
180 fokra melegített sütőben süssük 10-15 percig.
Ha a tészta kihűlt, akkor a krémet robotgéppel habosítsuk ki pár perc alatt, majd szedjük csillagcsöves habzsákba és a tésztákra egyenként nyomjunk belőle kis csúcsokat.
A sütiket tegyük tálcára és egy órára tegyük be a fagyasztóba.
Amikor a sütik már megfagytak, akkor a csokit melegítsük fel az olajjal, majd próbáljuk úgy fogni a sütiket, hogy a krémhez ne nagyon érjünk, mert rögtön olvadni kezd és mártsuk gyorsan a csokiba és forgassuk körbe, hogy mindenhol befedje.
A csokiba mártott sütiket tegyük rácsra és hagyjuk teljesen megdermedni.