Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes párizsi csúcs recept

Mogyorókrémes párizsi csúcs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 100 g finomliszt
    • 35 g porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 70 g hideg vaj felkockázva

    Krém:

    • 50 ml habtejszín
    • 100 g kristálycukor
    • 100 g étcsoki
    • 2-3 púpos evőkanál mogyorókrém
    • 15 g cukrozatlan kakaópor
    • 200 g puha vaj felkockázva

    Bevonáshoz:

    • 200 g csoki (ét vagy tej, mindegy)
    • 1-2 teáskanál olaj

    Elkészítése:

    A lisztet, cukrokat elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgával összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

    Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A cukrot és a tejszínt forraljuk fel és forraljuk kb 3 percig. Ezután adjuk hozzá a csokit, majd mikor már a csoki is elolvadt, akkor tegyük bele a mogyorókrémet is és keverjük az egészet simára.

    A kész krémet hűtsük ki teljesen. Akkor jó, ha teljesen megdermedt.

    A tésztát vegyük ki a hűtőből, kissé gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Egy kisebb méretű szaggatóval vagy feles pohárral szúrjuk ki a tésztát és tegyük sütőpapíros tepsire.

    180 fokra melegített sütőben süssük 10-15 percig.

    Ha a tészta kihűlt, akkor a krémet robotgéppel habosítsuk ki pár perc alatt, majd szedjük csillagcsöves habzsákba és a tésztákra egyenként nyomjunk belőle kis csúcsokat.

    A sütiket tegyük tálcára és egy órára tegyük be a fagyasztóba.

    Amikor a sütik már megfagytak, akkor a csokit melegítsük fel az olajjal, majd próbáljuk úgy fogni a sütiket, hogy a krémhez ne nagyon érjünk, mert rögtön olvadni kezd és mártsuk gyorsan a csokiba és forgassuk körbe, hogy mindenhol befedje.

    A csokiba mártott sütiket tegyük rácsra és hagyjuk teljesen megdermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá