Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi muffin recept

Rigó Jancsi muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 12 darabhoz:
    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 30 ml olaj
    • 13 dkg liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 0,5 kávéskanál sütőpor

    A krémhez:

    • 10 dkg csokoládé
    • 10 g vaníliás cukor
    • 3 dl tejszín
    • 1 evőkanál olaj vagy vaj

    A tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.

    Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.

    Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.

    A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat.

    A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá