Rigó Jancsi muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 12 darabhoz:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 30 ml olaj
  • 13 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 0,5 kávéskanál sütőpor

A krémhez:

  • 10 dkg csokoládé
  • 10 g vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj

A tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejcsokoládé

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.

Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.

Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.

A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat.

A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.